ЗОВ ЗА ПОМОЩ: 3-годишният Димо се нуждае от 550 лв. за операция

Детето е претърпяло 7 интервенции на вълча уста, безработните родители не могат да намерят пари за насрочената за октомври процедура

Хасково

от Михаил Михайлов 84839 прегледа 0

ХАСКОВО.550 лева не достигат за операцията на 3-годишния Димо Димов Танев от Хасково. Досега малчуганът е претърпял 7 операции на устата, устните, носа и ушите. Той се ражда с вълча уста и деформация на лицето, заболявания, които го освидетелстват със 100% инвалидност. Момченцето има и вродена херния. Родителите на Димо полагат големи усилия за възстановяването на лицето му и той преминава успешно 7-те операции в Пловдив, където го оперират професорите Юрий Анастасов и Гюлев, на които семейството е много благодарно.

От няколко месеца и майката, и бащата на Димо са без работа и не могат да осигурят средства за планираната през октомври операция в УМБАЛ "Свети Георги". Тя ще бъде отново на вълчата уста, за да може да се оправи захапката на момчето. Интервенцията ще бъде извършена от проф. Юрий Анастасов и е била отложена поради ремонт в болницата. Бащата на Димо - Димо Стефанов работи на частно в строителството, когато има обекти. Майка му Христина Димитрова е работила 19 години на бензиностанция, но преди няколко месеца излиза в болнични и след това я съкратили.

От два месеца са спрени и сумите, които получават от инвалидната пенсия на детето, защото са сменили адреса. Преди се водихме на улица "Хризантема" 6, а сега детето е регистрирано на адреса на майка си на бул. "Раковски" 26, ет.5, ап.40. По закона за уседналост след като преместването е в рамките на същия район на ТЕЛК-а, не трябва да се прекратява помощта. Затова родителите му са завели дело номер 1662/17 от 21.09.2017 г. срещу лекарската комисия.

"Нуждаем се от 550 лева за операцията и още толкова, за да заплатим престоя си в болницата в Пловдив, пътните разходи, казва бащата на тригодишното момче.

Ако можете да помогнете,
банковата сметка на майката на Димо - Христина Димитрова Димитрова, е:
BGN - BG34BUIB98881039520900
Международен банков идентификационен код (BIC) на СИБАНК ЕАД е: BUIBBGSF

Коментари