Жертва на "Наглите" се срина, обяви фалит

Бизнес зона

от Екип Марица 431 прегледа 0

Жертва на "Наглите" се срина, обяви фалит

Бизнесменът Киро Киров, който бе похитен от бандата за отвличания „Наглите” и прекара дълго време в плен, преди синът му да плати откуп от за живота му, обяви окончателен фалит. Преди седмици дългогодишния вносител на строителна техника остана без заведението си „Снейк” в ж.к. „Люлин”. Просторният бар на семейство Кирови на булевард „Царица Йоана”, който работи от далечната 2001 г. и доскоро бе сред най-оборотните заведения в София, вече не функционира, тъй като в началото на месеца банка е влязла във владение на имота, пише уикенд.

Оказа се, че заведението е било заложено за кредит във финансова институция, но заради няколко пропуснати плащания банката е предпочела да изземе обекта. Близки до семейство Кирови разкриха, че още преди 2 години синът Иван взел решение да преструктурира бизнеса и за целта теглил огромен кредит. Той заложил бизнес сградата „Киров”, както и прилежащото към нея заведение „Снейк” в банка, като сключил договор, според който може да полза обектите, но под наем. Впоследствие обаче нещата не потръгнали по мед и масло и след просрочени плащания от финансовата институция взели решение да изгонят бившите собственици и настоящи наематели.


Така в навечерието на 80-ия си юбилеен рожден ден Киро Киров, който от началото на 90-те години на миналия век развива едър бизнес, остана без каквато и да е търговска и стопанска дейност. Малко утешение за популярния бизнесмен е фактът, че той съумя да се възстанови физически и психически след преживяната драма с отвличането и оттогава гледа по-философски на живота.

За финансовите проблеми на семейство Кирови загатна още преди година и половина синът Иван Киров, който призна, че е изправен на ръба на фалита. Според думите на Киров – младши, бизнесът тръгнал надолу след похищението на татко му. „Тогава платихме откупа с 517 000 евро - пари на фирмата. Липсата на самите 500 хиляди евро ни се отразиха лошо, тъй като едни такива пари се завъртат четири-пет пъти годишно и са еквивалентни на 4-5 милиона евро. Купуваш стока, продаваш я, започваш отначало - купуваш стока пак, пак я продаваш и така. 500 000 евро, издърпани от оборота, се равняват на 4-5 млн. загуба реално. Ако баща ми го е нямало 17 дни, което си е почти месец, само оборотът като падне на нула, си е 5 милиона загубен оборот. Само през това време. Но много по-лошо ни повлияха писанията по вестниците. Имиджът ни се срина, никой не искаше да купува от нас! Когато се случи това, във фирмата ни работеха 700 човека. В момента работят 0 човека и 700 семейства останаха на улицата. Подадохме в съда иск за обявяване на фирмата „Киров” АД в несъстоятелност. Чакаме да се произнесе”, обясни през есента на 2017 г. Иван Киров.

Коментари