Заведения търсят персонал само с опит

Хасково

от Цанка Семерджиева 105 прегледа 0

Заведения търсят персонал само с опит

Недостигът на кадри за заведенията е перманентен в региона. Въпреки липсата им, дори през слабия летен сезон ресторантьори търсят хора, но само с опит. Увеличават се обявите за бармани, сервитьори и готвачи,  но повечето от заявените в бюрото по труда са с уточнението, че кандидатите трябва да имат стаж.

 


Писна ни от текучеството! Идват тотално неподготвени хора, които нямат дори вежливо отношение към клиентите, а смятат, че ще си докарат пари от бакшиши, коментира собственик на ресторант в Хасково. Твърди, че предлага заплата от 700 лв. Не е висока, но лисват кадри, които заслужават повече. Не са наясно дори как се сервира. Колко да им плащам!?, казва той.

 


Хасково е сред градовете с много заведения, има и гимназия по туризъм. Тя обаче от години не подготвя бармани и сервитьори. Учат се модерни специалности, като туристическа анимация, кетъринг, екскурзоводство, за каквито няма търсене в региона, коментират още бранша. Той изпитва нужда още от готвачи и работници в кухнята.

Коментари


Страхотен български сайт за игри от които се печели! Играй безплатно, печели истински награди!Десетки видове игри, томболи, лотарии!Развий твой блог - печели от писане на статии!Без ограничения - колкото повече играете, толкова повече печелите!Най-важното - напълно безплатно е, и се забавлявате!Регистрация тук - http://freelotto.eu?ref=70876&bsd=vi8YKxpwEmf