Започва по- хладна седмица

Регион

от Екип Марица 69 прегледа 0

Започва по- хладна седмица

Горещините от уикенда ще продължат през първите дни на новата седмица, макар че максималните температури леко ще се понижат. Днес в региона те ще са до 32 градуса, ще има и променлива облачност, така че слънцето няма да е толкова жестоко.

В сряда ще е малко по- топло, а в четвъртък се очакват валежи.

През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. Главно над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакват се градушки, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Източна България ще преобладава слънчево време, след пладне с временни увеличения на облачността, но само на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от североизток и с него ще прониква хладен въздух.

Температурите ще се понижат, но все още в Горнотракийската низина и в крайните югозападни райони ще е горещо. Преобладаващите максимални температури ще бъдат в широк интервал - от 26-27 градуса в Северозападна България и по високите полета - до 34-36 градуса на места в Югоизточна България.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка.

Юли си отива, но лятото продължава. Радвайте му се, особено ако отпуската ви предстои.