Вижте как може да хакнете супер камерите на КАТ

България

от Екип Марица 1608 прегледа 0

Вижте как може да хакнете супер камерите на КАТ

Радар - детектор, който е позволен за използване у нас, може да спаси всеки водач от новите супер камери на КАТ, които ще заработят за Коледа.

За разлика от триногите, новите супер устройства работят на принципа на т. нар. Доплеров ефект и сигналът им се улавя от детекторите в автомобилите, пише в. "Телеграф".

Към момента модерните радари на Пътна полиция се тестват и до Рождество Христово се очаква да започнат да следят от движение и на място за превишена скорост, липса на "Гражданска отговорност", издирвани и оперативно интересни за МВР автомобили, съобщиха от ръководството на КАТ.

IT експерти обаче твърдят, че устройствата могат да се засичат от радар - детектори, тъй като действат на т.нар. ефект на Доплер. Това значи, че антената непрекъснато излъчва ВЧ сигнал с известна вълнова дължина (честотата на предаване) и го прихваща след отразяването и при наличието на радар - детектор, той ще предупреждава водачите, че до броени секунди разстояние има вероятност, ако са в нарушение, да бъдат заснети и по-късно глобени. /Марица.бг

Коментари