Виртуози свириха класика в театъра

култура

от Михаил Михайлов 72 прегледа 0

Виртуозни музиканти свириха класика в театър "Иван Димов" снощи. Страхотният виолист Велян Ванков и виртуозният виолончелист Август-Александър Павлов създадоха истинска душевна наслада с музиката си за публиката в Хасково. Младите таланти свириха с Камерен оркестър под диригентството на Цанислав Петков.

Солистите Велян Ванков и Август-Александър Павлов вдигнаха много нивото със своите изпълнения. Ванков разнежи сърцата на ценителите на класиката с концерт за виола на Фр. А. Хофмайстер. Трите части Allegro, Adagio и Rondo. Alegro накараха някои от зрителите да се просълзят.

Виолончелистът Павлов пък освен класическо звучене на Концерт за виолончело в ре мажор на Й. Хайдн, зарадва публиката и с бонус соло, което много наподобяваше звука на "Апокалиптика".

Диригентът Цанислав Петков каза, че е удоволствие да се работи с такива млади таланти, които много вдигат нивото на хасковския струнен оркестър.

Концертът беше организиран от Областен информационен център и Община Хасково и беше под мотото "Бъдещето на кохезионната политика на ЕС".

От центъра подариха красиви букети на виртуозните музиканти, а публиката ги дари с нестихващите си аплодисменти.

Коментари