Вчера в детската градина пак набиха двама- трима

Коментари

от Цанка Семерджиева 410 прегледа 0

Вчера в детската градина пак набиха двама- трима

Вчера в детската градина пак набиха двама- трима. Клипчета на телефон снимат бой  в социален дом. Не е черен хумор, за съжаление, просто и днес новините не минаха без поредните случаи на издевателства в детски и социални заведения.   

Дебатът за камерите в детските градини се оказва излишен, щом ежедневно ни заливат клипове с недопустима агресия.  Както е тръгнало по случаите ще се прави специален бюлетин,  като този на полицията, а медиите ще съобщаваме къде днес учителки и възпитатели са набили и обидили дете.

А представяте ли си колко са незаснетите т.е. неразкритите случаи? Тръпки ме побиват! Няма защо да се чудим, че  деца стават насилници и убийци, щом растат  сред обиди, крясъци и удари от малки. Днес ги бият тях, утре те ще бият.

Видеонаблюдението се оказва задължително не само за да се успокои  обществото и да се осигури безопасността на децата, но и да е ясно какво точно се случва зад стените на градини, домове и центрове за настаняване на беззащитни хора. Защото със сигурност агресията не е от вчера, не е само в някои заведения и е прикривана. С цялото уважение към педагогическата професия и хората, които я работят, но няма оправдание за агресията над деца под никаква форма.  А родителите трябва да са сигурни, че тя липсва,  когато поверяват децата си.

Коментари