"Вале" обяви конкурс за рисунка и колажи

Хасково

от Анжелина ЯНЕВА 522 прегледа 0

"Вале" обяви конкурс за рисунка и колажи

Компютърна школа „Вале” организира девети международен конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници”. Партньори са фондация “Еврика” и читалище „Заря -1858”.

Конкурсът е посветен на 160 години от създаването на културната институция в Хасково и 20 години от създаването на компютърната школа.

Нека да се потопим заедно в магията на компютърната графика и живопис, да нарисуваме нашите надежди, настроения и чувства, да покажем красотата на нашата земя и на човешките взаимоотношения, приканва участниците ръководителят на “Вале“ Людмила Стайкова.

Всички деца и младежи от 4 до 27 години, които имат желание да развихрят фантазията си по темата, могат да се включат в конкурса. Едно от изискванията за рисунките е да са изработени на графична програма по избор - Adobe Photoshop, Corel DRAW, Adobe Illustrator, Microsoft Paint, Corel Painter Classic и др. Също така да не се вмъкват готови обекти или картинки. Те трябва да са нарисувани със свободна ръка с инструментите за рисуване на графичните редактори. Колажите трябва да са изработени с програма по избор и да се комбинират едно или повече фотографски изображения с текст, рисунки или друг вид художествени елементи. Творбите трябва да бъдат изпратени до 13 април.

Повече за изискванията участниците могат да получат на официалната страница на конкурса. Той е включен в националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието за 2017-2018 година. Осъществява се под патронажа на еврокомисаря Мария Габриел.

Коментари