В китайски магазин издават бон с йероглифи

Хасково

от Екип Марица 261 прегледа 0

Магазин за китайски стоки издава касови бележки с йероглифи, вероятно укрива обороти, сигнализираха читатели. Те донесоха в редакцията касова бележка от покупката. На нея вместо титуляр е изписано Facebookимето на фирматаHaskovo , дължимата сума, следват йероглифите, вероятно китайски. Спестяваме името на фирмата и магазина, за да не попречим на проверката на НАП по нашия сигнал. Снощи, в края на работното време на магазина, екип на НАП го посети.

Нередовната бележка е издадена в събота, когато се смята, че рисковете при нарушения са по- малки. Така е и в края на работния ден. До сега в Хасково подобен случай не е регистриран. Най-вероятно става дума за софтуер за наличните стоки в магазина, свързан с принтер, който издава бележките. Такъв случай имаше наскоро в Бургас, където приходните инспектори затвориха 3 магазина заради укриване на доходи и нередовни касови бонове.

Няколко са големите магазини за китайска стока в града, те се радват на много клиенти заради ниските цени. Китайците обаче трябва да спазват българското законодателство,както останалите търговци,коментират хасковлии, получили бележката с йероглифи.

Коментари