В бюджета: ремонт на стадион „Младост“

Изграждат мултифункционални игрища в „Смирненски“ и Езиковата

Хасково

от Анжелина ЯНЕВА 96 прегледа 0

В бюджета: ремонт на стадион „Младост“

Субсидия за спортните клубове на стойност 200 000 лева бе предложена при обсъждането на бюджета на община Хасково за 2019 година.

В проекта са заложени средства и за финансиране на спортни събития-републикански, местни и зонални. Идеята е да се даде възможност на спортуващите деца да участват в международни, републикански и зонални първенства, за да изявят своите възможности. Предвидените средства за това са 150 000 лева за спортен календар и 200 000 лева за субсидия за спортните клубове, което е общо 350 000 лв.,коментираха предложенията от администрацията.

Планирани са частични ремонти на спортната база на стадион „Младост”. Там ще се възстанови лекоатлетическата писта и футболния терен.

Планирано е общината да кандидатства по Норвежката програма за изграждане на нов Младежки център или осъвременяване на стария. Възложено е проучване коя от двете възможности е възможна да бъде реализирана.

Комисия от експерти обсъди предложението за изграждане на мултифункционални спортни игрища. По определени критерии, това ще стане в училищата “Проф. Асен Златаров“ и „Хр.Смирненски“.

За да се увеличи в бюджета резерва с още 500 000 лева трябва да се натовари приходната част, което в момента не е възможно. Приходната част е заложена на база сегашните данъци и такси, които няма намерения да бъдат променяни.

Осигуряването охраната на училищата е част от издръжката, финансирана по единен разходен стандарт. Директорите могат да организират тази дейност с наличните средства и помощния персонал, смятат в общината.

Коментари