Успех! Кромлехът достъпен за лешоядите

Коментари

от Цанка Семерджиева 153 прегледа 0

Успех! Кромлехът достъпен за лешоядите

Такива сме ние, българите. Царе сме да наливаме от пусто в празно и да се правим, че нещо правим. Българският Стоунхендж, който е на 27 века край Долни Главанак, е достъпен само за лешоядите и орлите. Заради липсата на малко средства направената за много пари по проект пътека към него се руши, указателните табели отдавна нищо не показват. Ще видят туристи през крив макарон кромлеха, пък и община Маджарово при това безхаберие.

Абсурдното е, че там се наляха пари преди около 10-12 г., за да е достъпна атракцията, да идват туристи, да живне умиращата общината. Май живнаха само тези, които работиха по проекта, но не и тези, за които е разработен. На кого му пука за жителите на общината, за мегалитната забележителност, нали я има в някакви брошури. Маджарово продължава да е най-бедната община, с най-висока безработица и въпреки лешоядите Арда и природата е умираща. В същото време министърът на туризма се скъсва да обяснява колко посещавана дестинация е България. Ама сериозно ли? Банско и Слънчака цяла България ли са, само това ли можем да покажем?

Вече няма Иракли, Арапя, Силистар, ще бетонираме и Болата, Крапец и Шабла, защо тогава ни е този кромлех в забутаните Източни Родопи? Там алкохолизирани европейци не идват, защото в града няма даже къде да се обядва освен в центъра на лешоядите.

Успех! Кромлехът достъпен за лешоядите

Коментари