Учат деца да търсят книги в библиотеката

Хасково

от Анжелина ЯНЕВА 240 прегледа 0

 

 Четвъртокласници от училище “Св. Климент Охридски”  дариха капачки на детския отдел на регионалната библиотека “Христо Смирненски”, който по този начин участва в благотворителна кампания. Те донесоха и детски играчки, които ще бъдат дадени за малчугани в нужда по коледните празници.

Класният ръководител Кремена Петкова поясни, че капачки в учебното заведение се събират от миналата година. Тази партида е предоставена от децата от началните класове. Предходния път те били занесени в друг пункт, а кампанията тогава била предназначена за закупуването на инвалидна количка, добави учителката.

 Поводът за  посещението бе 110 години от рождението на писателката Астрид Линдгрен- автор на една от най- любимите книги на малчуганите “Пипи Дългото чорапче”. Четвъртокласниците по забавен начин отгатваха заглавия на романи на световноизвестната шведка. След това главният библиотекар Анна Щилянова им обясни как да намират в отдела книги и автори, които ги интересуват.

 После ги раздели на два отбора, носещи имената на добрите приятели на Пипи- Томи и Аника. Всяко дете си изтегли заглавие на книга от различен писател и трябваше по най- бързия начин да намери романа. Така възпитаниците изключително много се забавлявала и гледаха да изпреварят в търсенето своите съученици.

Коментари