Търговците в интернет подават декларации до 29 юни

Регион

от Екип Марица 61 прегледа 0

Търговците в интернет подават декларации до 29 юни

Търговците, които използват собствени или наети електронни магазини, или публично достъпни онлайн платформи за продажби, са длъжни да подадат информация за това пред Националната агенция за приходите до 29 юни 2019 г., съобщават от офиса на администрацията в Хасково.

Срокът за обявяване на е-магазините беше удължен с последните промени в законодателството, напомнят от НАП. Изискването е валидно за лицата, които и в момента осъществяват е-търговия, а търговците, които занапред ще използват електронен магазин, трябва да изпратят данни за него преди да стартират дейността си.

Подаването на информация става само по електронен път чрез портала за е-услуги на НАП, като е необходим електронен подпис. Изискването важи за физически и юридически лица, които извършват продажби по интернет по занятие, т.е. не засяга гражданите, които инцидентно са продали свои лични вещи, уточняват от Агенцията.

Електронната услуга работи от края на миналата година, като до момента вече са декларирани близо 11 000 електронни магазина в страната. В сайта на НАП е достъпна и нова електронна услуга, чрез която потребителите могат да видят дали конкретен онлайн търговец е декларирал магазина си пред НАП.

Допълнителна информация за изискванията към е-търговците може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700. /Марица

Коментари