Туроператор мами с 8 000 лв. димитровградчани

Регион

от Екип Марица 1309 прегледа 0

Туроператор мами с 8 000 лв. димитровградчани

Туристическа фирма взе парите на кандидат-екскурзианти и ги остави без почивка. Група приятели от Димитровград платили близо 8000 лева, за да посетят Мадрид през пролетта.

Седем месеца по-късно те не само че не са отишли, но и не са получили парите си, дадени за провалената екскурзия. За това, че пътуването не може да се осъществи, потърпевшите разбрали ден преди да заминат. И си поискали парите обратно. От фирмата отлагали връщането на средствата в продължение на седмици. В крайна сметка туристите така и не си получили парите. Излъганите се обърнали към Комисията за защита на потребителите във Варна, където е регистрирана фирмата.

Констатират се 11 нарушения на законодателството. Издадени са наказателни постановления, които са обжалвани и по пет от тях съдът вече е отсъдил в полза на КЗП, информира Нова тв. Това обаче няма да върне парите на хората и те търсят и застрахователя, с който всеки туроператор е длъжен да има договор. От туристическата агенция обаче не са представили пред застрахователя необходимите документи. Всъщност това трябва да се случи едва след загубено съдебно дело, обясниха от КЗП.

Това не е първият подобен случай с въпросната компания. В КЗП има подадени и други жалби срещу същата фирма.

Коментари