Торта от феновете на старта на подготовката на хандбалистките

Хасково приема Купа България този уикенд. Домакинките се готвят да спечелят приза

Спорт

от Михаил Михайлов 120 прегледа 0

Красива торта от феновете получиха на старта на подготовката си хандбалистките от ХК Хасково.

По традиция тарторът на агитката на хасковлийки Слави Христов им подари вкусния сладкиш с топка отгоре и надпис ХК Хасково. Той им пожела да подобрят успехите си през новата 2019 година и им обеща отново пълна подкрепа от трибуните.

Хандбалистките на Хасково тренират усилено за финалите на Купата на България при 19-годишните, които са тази събота и неделя в спортна зала „Спартак“.

В Хасково пристигат тимовете на „Бъки“ (Габрово), „Етър“ (Велико Търново), Панагюрище и „Ники спорт“ (Сливница). Миналата година хасковлийки спечелиха сребърните медали, като амбициите са отново за финал. Сега няма да може да участва възстановяващата се от контузия националка Василена Шомова. За разлика от миналата година обаче ще играе друга националка – Маринела Панайотова.

На първата тренировка бяха само две от четирите национални от тима. Тортата получи именно едната от тях - Християна Иванова, другата, която е националка при девойките до 16 години Катерина Ванчева също беше на игрището. Отсъстваха Василена Шомова, която претърпя операция на коленни връзки наскоро и ще се възстановява още поне половин година, и Маринела Панайотова, която щяла да се включи в края на седмицата.

Преди тренировката именничката Иванина Ванчева почерпи с бонбони съотборничките си. Тя и Християна Иванова са абитуриентки тази година и най-вероятно това е последният им сезон за родния им отбор.

Президентът на клуба Марияна Стаматова каза, че тази година имат огромния шанс да победят в турнира, защото за втора поредна година са домакини на надпреварата.

Коментари