Телена ограда опасва с. Елена

Фермер загради пасища и водоеми, затваря пътища. Съселяните му готвят бунт

Хасково

от Цанка Семерджиева 4859 прегледа 0

Селото е по- оградено от границата. Не може да мине ни- животно- ни човек. Така се шегуват жителите на хасковското с. Елена, макар че не им до смях. Заради четири редовите телени огради 1200 глави добитък на различни стопани няма достъп до пасища и водоеми, зад оградите има дори полски пътища.

2 500 дка пасища са оградени от фермера Мюмюн Емин, който ги взел по наем от общината и частни собственици, а водоемите – държи под аренда. Съвсем законно той вдига оградите и смята да пуска електропастир, който да пази 170-те му крави.

Няма обаче къде да пасат и да се поят животните на останалите стопани от селото. Вече години наред няма институция, която да реши проблема в селото и местните готвят бунт, тъй като намират ситуацията за несправедлива. Заради оградите едни не могат да си приберат техниката от полето, други за изкарат животните си на паша. Общинска полиция на няколко пъти е рязала оградата, за да осигури достъп до пътищата, но след време той отново е възпрепятстван.

Как 16 докладни до общината и сигнали до 14 институции не могат да решат проблема четете във в. "Хасковска Марица" в понеделник.

Коментари