Театърът раздава усмивки на децата

култура

от Анжелина Янева 107 прегледа 0

“Усмивка за Коледа” ще гледат малките зрители тази вечер в театър “Иван Димов” от 18 часа. Това е премиера на детското представление, но до светлия празник актьорите ще зарадват децата и от други градове в страната.

Историята разкрива един сърдит човек, който вълшебните плодове и зеленчуци се опитват да развеселят. В ролите са директора на хасковския театър и актьор Стелиян Николов, Силвия Предова и Даниел Русев.

Постановката е на Леонард Капон. Той сподели, че за него било предизвикателство да види Стелиян Николов в детско представление. За актьора това е втори път, в който участва в такова. През изминалата година бил неговия дебют. Винаги съм уважавал работата на колегите, които играят в детски представление. Тогава обаче разбрах колко е трудно и се изисква голям майсторлък., каза Николов.

Даниел Русев пък е от пловдивския куклен театър и за първи път е част от екипа. Трудно е да влизаш в ролите, но трябва много внимателно да го правиш, за да предадеш историята по- най- добрия начин на децата, добави той.

На 15 и 16 декември децата от Хасково ще имат възможността да гледат отново постановката, а след нея Дядо Коледа е подготвил изненади. Освен малчуганите от Града на Богородица ще се насладят на забавната приказка и други малки зрители от останалата част на страната.

Турнето ще продължи чак до Коледа. Ще има представления в Стара Загора, Димитровград, Гурково и други.

От театъра са подготвили още изненади за празниците. Ще има лотария, в която всеки, който си направи снимка с украсата в Мелпомена, може да участва. Специален софтуер ще избере печелившия. Необходимо е снимката да се публикува публично и да се напише хаштаг театърЧНГ, обясниха от “Иван Димов”.

Късметлията ще спечели два билета за спектакъла “Нашата голяма френска сватба”, който ще бъде представен пред хасковската публика през януари.

Коментари