Съветници срещу свиването на „Синя зона”

Хасково

от Цанка Семерджиева 221 прегледа 0

Съветници срещу свиването на „Синя зона”

Срещу готвените промени в наредбата за синята зона, които предвиждат свиване на местата й, се обявиха 3-ма общински съветници. Иван Минев, Светослава Стоянова и Георги Пеев са внесли предложение, което да бъде разгледано на сесията в петък. Те са против изваждането на 30 места от зоната за кратковременно пракирне по улиците „Хан Кубрат, „Драгоман” и „В. Друмев”. Местата да останат в зоната, като се постави паркомат, а на „Друмев” и „Хан Кубрат” под забранителния знак В2 да има и допълнителен Т10 за времето на действие на забраната, за да се предотврати безконтролното паркиране, предлагат те.

Според тях, направените по- рано предложения не отговарят на обществения интерес. Синята зона акумулира достатъчно приходи, което позволява да се поставят паркомати.

Припомняме, че управителят на „Тролейбусен транспорт”, дружеството, което отговаря за зоната, направи предложение за свиването й, тъй като част от местата не се използват. Подготвената за разглеждане в ОбС докладна предвижда и промяна в работното време, което да започва с половин час по- късно, а именно в 8.30 часа.

Коментари