Със загадки сред природата ще се състезават ученици

Регион

от Екип Марица 58 прегледа 0

Със загадки сред природата ще се състезават ученици

Състезание с образователен характер организира Общинският ученически парламент в Димитровград. Инициативата Ескейп зона "Ключът към природата“ ще се проведе в парк "Пеньо Пенев” на 22 април от 15 часа ​за Деня на Земята. Участие ще вземат деца от пети до седми клас от всички училища в община Димитровград, разпределени в отбори по 5 ученици.

Подрастващите ще се подложат на логически предизвикателства и загадки, създадени от членовете на Общинския ученически парламент в Ескейп зоната, която ще представлява определена територия от парка.

Поредица загадки по темата за околната среда и нейното опазване ще бъдат задавени на участниците. Всеки екип ще разполага с ограничено време да ги реши. ​Целта е да се подобри информираността по проблемите на околната среда, да провокира учениците да прекарат време на открито, сред природата, далеч от компютри, таблети и нездравословен начин на живот. Подобряване на комуникацията сред децата, създаването на отборен дух и придобиването на умения за работа в екип, са също сред ​приоритетите./Марица

Коментари