Съдия с награда за рокаджийски роман

Магистратът Иван Стоилов е родом от Димитровград и възпитаник на хасковската езикова гимназия

култура

от Екип Марица 1140 прегледа 0

Съдия с награда за рокаджийски роман


Съдията Иван Стоилов спечели престижна награда за художествения си роман
"Екстрийм – една рокаджийска история с автобус“. Наближаващият 47 лазарника магистрат от Софийски районен съд е родом от Димитровград.
Историята на Стоилов бе включена в десетия национален литературен конкурс за непубликуван български роман „Развитие“ на едноименната корпорация. "Екстрийм – една рокаджийска история с автобус“ бе отличен със Специална награда и ще бъде издаден.
Журито в състав проф. Ивайло Знеполски, доц, Бойко Пенчев и Георги Господинов на няколко пъти по време на церемонията изтъкна равностойността на всички номинирани текстове, което изключително силно го е затруднило да определи победителите.
По тази причина "Развитие“ връчи почетни грамоти на всички номинирани – признание за постижението им, качествата и стойността на техните романи.
Иван Стоилов е и възпитаник на хасковската езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров". Завършил е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски".
В романа се разказва за щурото пътуване на нашенци до Унгария и назад за концертите на "Екстрийм" и "Аеросмит"./МарицаСнимка от корпорация "Развитие"

Коментари