Субсидия е първият деклариран доход в офиса на НАП в Хасково

Хасково

от Екип Марица 47 прегледа 0

Субсидия е първият деклариран доход в офиса на НАП в Хасково

Изплатена субсидия през предходната година е първият деклариран доход в офиса на НАП в Хасково тази сутрин. Годишната данъчна декларация е подадена в 9.30 часа на място, с което беше даден старта на „Данъчна кампания 2019“.

Декларацията е за субсидия, получена от жена от хасковското село Долно Големанци, която през 2018 година е произвеждала земеделска продукция. Формулярът бе подаден от съпругът й в качеството му на упълномощено лице.

До 30 април продължава декларирането на доходи, изплатени през миналата година. Освен на място в офисите на НАП, данъчните декларации могат да се подават бързо и лесно по интернет с електронен подпис или с персонален идентификационен код, който се издава безплатно от приходната агенция. Очакванията са тази година приблизително половината от годишните декларации на физически лица да са подадени по електронен път, уточняват от Агенцията за приходите.

От там обръщат внимание, че отстъпката за ранно деклариране и плащане е до 31 януари и е в размер на 5%, но не повече от 500 лв., и може да се ползва само ако лицата нямат неплатени стари задължения.

Коментари