Стефан Димитров подари книги на планетариума „Джордано Бруно“

Регион

от Екип Марица 354 прегледа 0

„2018 година – Ръководство за нощното небе“ и „Ръководство за нощното небе – месец по месец“ са новите придобивки, които председателят на коалиция „Да за Димитровград“ Стефан Димитров предостави на Национална астрономическа обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“ в Димитровград.

При пътуванията си зад граница, Димитров подарява на планетариума книги, свързани със звездите и астрономията, които закупува от различни държави. Целта е нашите специалисти да се запознаят с новосотите в областта на тази наука, както и да се актуализира библиотечният фонд на институцията.

Традицията датира още от времето, когато Стефан Димитров беше общински съветник /мандат 2003-2007 г./ и кмет на Община Димитровград, сподели Димитър Кокотанеков, директор на НАОП.

Припомняме Ви, че по време на управлението на Димитров, през 2009 година, бе построена наново учебно-административна сграда на Планетариум “Джордано Бруно”, която тогава се рушеше. 120 дни бяха необходими за изграждането на новата постройка, която замени по образ и подобие старата рухнала сграда. Това бе и най-мащабния реализиран проект за ремонт на обсерваторията. Общинските съветници от „Да за Димитровград“ дариха компютър за нуждите на планетариума. /Хасковска Марица

Коментари