Спортното посрещна с духова музика своя европейски шампион

Спорт

от Михаил Михайлов 883 прегледа 0

Спортното училище "Стефан Караджа" в Хасково посрещна с духова музика своя европейски шампион по бокс Емирджан Мехмед - Галантния. Освен шампионът почести и премии от училището получиха и европейската вицешампионка по вдигане на тежести Мария-Магдалена Кирева и шескратната шампионка на България и отлично представила се също на европейско първенство боркиня Меган Панчева.

Директорът на Спортното Силвия Тенчева каза, че за нея и за колектива от учители и треньори е чест да посрешнат тези спортисти, които са издигнали престижа на училището, градът и страната си. С много труд, постоянство и прилежност в учебния процес те са стигнали до тези големи успехи и са жив пример за своите съученици и съграждани, каза още Тенчева. Тя пожела още на младите таланти да донесат олимпийски квоти за страната си в бъдеще. Мехмед е Европейски шампион в категория до 63 кг. за юноши. Той е още в десети клас, така че поне още две години ще защитава честта на родното си училище дало на света таланти като Стефан Ботев, Атанас Комшев,Григор Димитров и много други.

Мехмед получи думата да каже няколко думи за успеха си, но боксьорът предпочита да говори с ръкавиците на ринга и каза, че си е глътнал граматиката при това тържествено посрещане. Отсрами го треньорът му Пенко Хаджиангелов, който каза, че Емирджан е пример за всички в залата с пословичното си трудолюбие и раздаване в тренировките. Той израства с всеки ден и час, първо беше пети в Европа, после втори, а сега е заслужен шампион. Постоянството и голямата себедисциплина са другите основи за успеха на Галантния, според старшията му.

Вицеевропейската шампионка Мария-Магдалена Кирева, каза, че дължи всичко на своите треньори и учители и благодари специално на Живко Архондев.

Старшията на хасковските щанги обясни, че в Спортното винаги са се раждали и оформяли таланти в тежката атлетика и посочи портретите на европейските, световните и олимпийските шампиони на стената във фоайето на училището. Архондев пожела на младите спортисти да следват примера и трудолюбието на своите батковци и каки и добави, че без постоянство и амбиция нищо не се постига.

Най-малката премирана шампионка Меган Панчева е родом от Симеоновград, но се оформи като състезателка по борба и шампион на страната именно в хасковското Спортно училище. Тя също благодари на родителите, учителите и треньорите си и каза, че каквото зависи от нея ще продължи да го прави за да носи успехи и в бъдеще. Треньорът и Стоян Желев каза, че тя е пример освен с успехите си на тепиха и с отличния си успех в училище.

Хасковският духов оркестър изпълни няколко тържествени марша, с които бяха посрещнати и изпратени както шампионите така и знамето на училището. Това придаде истинска тържественост на събитието.

Коментари