Спортист на годината в Димитровград на 29 януари

Спорт

от Михаил Михайлов 135 прегледа 0

Най-добрите спортисти, треньори и отбор в Димитровград за изтеклата 2018 година ще бъдат отличени на церемония на 29 януари, съобщиха от общината. Удостояването с отличията ще е кулминацията на Вечерта на спортиста, която ще се състои в ресторант "Москва" от 18.00 ч.

Отличията „Спортист на годината“ ще се връчват в направленията „детско – юношески спорт” и „мъже и жени”. Освен тях ще се присъждат наградите „Отбор на годината” и „Треньор на годината“.

Припомняме, че миналата година отново - Микяй Наим бе избран за спортист Номер едно, баща му Салим Наим - треньор Номер едно на Димитровград за 2017 година. Борците от клуб "Димитровград" по традиция окупираха призовите места в индивидуалните награди за спортист на годината. Този път свободняците от клуба с президент Георги Георгиев спечелиха първите три места при мъжете и жените.

Спортист на годината е Микяй Наим от спортен клуб по борба “Димитровград”. Микяй бе втори на Световното първенство до 23 г., втори на Европейското за юноши, първи на Балканското първенство и вицешампион на България. Втори в класацията е борецът Димитър Иванов, а трета е тяхната съотборничка Виктория Бобева.

Спортист на годината при детско-юношеския спорт е Димитър Тодоров от спортен клуб по борба “Димитровград”. Митко бе втори на Европейското по борба за кадети, шампион на България, 10-ти на Европейското, втори на Балканското първенство и с призови места от международни турнири.
В класацията следват: втори, съотборникът му Рухан Расим (борба), трети Никола Балев (“Бугари”), четвърти Иван Бадавров (борба), пети Борис Нондов (карате), шеста Диана Сарафова (“Младост”), седми Денислав Иванов (“Бугари”), осма Габриела Златкова (“Раковски”), девета Мария Никова (“Младост”) и десети Даниел Чакъров (“Бугари”).

Отбор на годината е вицешампионът на България в Националната волейболна лига – жени волейболен клуб “Раковски .

Тази година фаворити в класацията са отново борците и волейболистките.

Коментари