Смъртоносна опасност! Това лекарство за високо кръвно убива

здраве

от Екип Марица 132 прегледа 0

Смъртоносна опасност! Това лекарство за високо кръвно убива

Европейското дружество по кардиология (ESC) публикува резултати от изследване на препарати за лечение на високо кръвно и стенокардия. Някои от тях, се посочва в отчета може да бъдат смъртоносно опасни.

По данни на EurekAlert, цитиран от осведомителните агенции на 17 април вечерта, Европейското дружество по кардиология (ESC) е публикувало отчет, в който се казва, че част от лекарствените препарdти за високо кръвно може да бъдат смъртоносно опасни.

Така например, лекарствата за стенокардия, в които се съдържа нифедипин, могат да доведат до спиране на сърцето. Хипертониците, които приемат нифедипин, трябва много строго да се придържат към препоръките на лекаря за приема на това лекарство.


Многогодишни наблюдения показват, че то не е безопасно за здравето, дори може да е опасно за живота. Злоупотребата с нифедипин може да доведе до спиране на сърцето, предупреждават кардиолозите.

В изследването се посочва, че ако в лекарствените препарати има дихидропиридин и амлодипин, то подобни рискове не може да има, посочват експертите.

"Изследването показа, че високи дози нифедипин могат да увеличат риска от внезапно спиране на сърцето", обяснява д-р Ханно Тан от Академичния медицински център в Амстердам. "А препаратът амлодипин е безопасен", допълва той.

източник: zdrave.to

Коментари