След ПТП-то с бащата на президента полицай обжалва уволнението си в съда

Хасково

от Екип Марица 386 прегледа 0

След ПТП-то с бащата на президента полицай обжалва уволнението си в съда

Дисциплинарно уволненият катаджия Митко Станков от Харманли обжалва наказанието си пред Хасковския административен съд. Униформеният бе махнат от системата след вътрешна проверка на МВР по случая с пътния инцидент от това лято с участието на Георги Радев - баща на президента Румен Радев.
Първото заседание минало тази сряда и Темида е отложила делото за събиране на още доказателства.
Инцидентът стана на 17-и август. на кръговото в Харманли. Там 81-годишният Георги Радев се сблъска с електрическата триколка на Стефан Тодоров, който отнесе акт след пристигането на полицаите.
След няколко дни в публичното пространство се появиха записи от видеокамери, от които може да се проследи как е станал ударът.
"Митко е с 27-годишен стаж в системата и до този момент не е наказван. Изхвърлиха го на улицата, а дъщеря му е студентка", коментираха колеги на уволнения.
Стефан Тодоров е диабетик и с влошено зрение.След произшествието бе с охлузвания на ръката, а по-късно няколко пъти заяви, че няма претенции към водача на колата.
Лично Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка по случая. След нея - в началото на септември, Георги Радев също бе санкциониран с акт, а Митко Станков бе уволнен дисциплинарно. Други четирима от районното бяха наказани с порицания за срок по 12 месеца. Сред тях бе и шефът на управлението в Харманли Неделчо Кирилов. Преди няколко дни той бе свален от поста и върнат на работа в "Икономическа полиция". Временно задълженията на началник се осъществяват от Павел Павлов, който ръководи криминалистите в районното на Харманли./Марица

Коментари