След Мъри и Влади Узунов с Купа на България

Младият играч на Славия и рожба на хасковската школа игра 120 минути с белия екип и се бори като лъв

Спорт

от Веселин Тонев 1437 прегледа 0

СОФИЯ

Рожбата на хасковската футболна школа Владислав Узунов, който защитава цветовете на Славия записа името си в историята, след като отборът му спечели Купата на България. Друг играч от Хасково с подобен приз е Станимир Стоилов Мъри.

“Белите” надвиха “сините” макар и превъзходството на Левски. Двата отбора не успяха да си вкарат голове за 120 минути и се стигна до ударите от бялата точка, в които "белите" показаха по-здрави нерви. Така най-старият столичен клуб отново лиши "сините" от трофей след 2013 г., когато поднесоха титлата на Лудогорец на тепсия след онова 1:1 на "Герена". Левски пък загуби трети пореден финал за Купата, която не е печелил от 2007 г. и няма трофей от 2009 г., когато за последно стана шампион.
В редовните 90 минути Левски тотално надигра Славия, но изпусна един куп положения. Още в началото Георги Петков спаси дузпа на Жорди Гомеш, след като топката неумишлено се удари в ръката именно на хасковлия. После ветеранът Петков се превърна в големия герой, отразявайки всичко възможно. След удар на Габриел Обертан и гредата се оказа пръв помощник на "белите", които до допълнителните 30 минути не създадоха нито една опасност пред Божидар Митрев.
В продълженията Левски отново изпусна по-добрите положения и така се стигна до дузпи. При тях Петков отново беше над всички, след като спаси ударите от бялата точка на Кали Тиам и Роман Прохазка, а за "белите" пропусна единствено Ивайло Димитров. Така Славия спечели първа Купа на България от 1996 г.

Коментари