Сестри Стоеви се прицелиха в медал от световното

Спорт

от Веселин Тонев 494 прегледа 0

Сестри Стоеви се прицелиха в медал от световното

СОФИЯ

Европейските шампионки на двойки жени по бадминтон Стефани Стоева и Габриела Стоева обявиха, че основните им цели до края на годината са да спечелят медал от световното първенство и да се изкачат до топ 8 на световната ранглиста. Хасковлийките бяха наградени за спортисти номер 1 на април, след като в края на миналия месец спечелиха историческа първа европейска титла за българския бадминтон на шампионата в испанския град Уелва. Стефани и Габриела Стоеви получиха също специална трофейна купа от ръководството на БФ Бадминтон.
"За нас е голяма чест да получим тези награди. Все още не можем да повярваме, че спечелихме тази европейска титла. Борихме се четири години за този медал и сме много щастливи, че сме на върха на европейския бадминтон", каза Габриела Стоева.
"За нас това европейско първенство беше наистина много тежък турнир. Миналата година загубихме на финала и този път, ако не бяхме взели златото, щеше да бъде провал", добави Стефани Стоева.
"Основната ни цел е световното първенство в Китай в края на юли. Надяваме се на добро представяне и да вземем медал. Освен това искаме да влезем в топ 8 на световната ранглиста, за да участваме в заключителния Мастърс турнир на най-добрите осем в света", каза Габриела Стоева. В момента сестрите са на 10 място в ранглистата.
Тази неделя, сестрите спечелиха титлата на двойки на държавното първенство по бадминтон, а Стефани Стоева стана и шампионка на сингъл жени.

Коментари