Само „Ата- строй” иска снегопочистването на Хасково

Хасково

от Цанка Семерджиева 59 прегледа 0

Само „Ата- строй” иска снегопочистването на Хасково

Поредна година „Ата-строй” ЕООД ще се грижи за снегопочистването в цялата община Хасково. Вече трета година няма други кандидати за 540 000 лв. , заложени в бюджета за тази работа.

Дружеството, близко до бившия депутат и дългогодишен областен лидер на ДПС Мехмед Атаман, бе единствен кандидат и за двете части, на които е разделен градът, и за селата от общината.

Снегът заваля, очаква се да са в готовност 14 машини, два механизирани пясъкоразпръсквача и два ръчни, още 10 в базите в селата Елена и Николово, които дружеството е обявило за налични. С тях трябва да се извърши опесъчаване, вдигане на стега, кърпене, където е необходимо , също така срещу поледицата да се разпръсква смес от промишлена сол (натриев хлорид) и пясък. Хасковлии пък се надяват градът да бъде проходим при зимни условия.

Дружеството пое дейността от „Арис”, фирма, която дълги години вършеше зимното поддържане. Заради проблеми и скандали през зимата на 2009/2010 г.,Ата строй” се бе оттеглила от общинската ясла, но след време трайно се настани там.

Строителството е основната дейност на „Ата- строй”, неин управляващ и собственик е 48- годишната Айше Атаман, съпруга на бившия депутат и екс областен управител Мехмед Атаман. Нетните приходи от продажби за 2017 г. на дружеството са били 2 994 000 лв., показва справката в ДАКСИ.

Айше Атаман участва в Маджарово път ДЗЗД и АБ- Строй ДЗЗД. В първото тя е управляващ заедно с известния хасковски бизнесмен,строител и общински съветник Златко Марчев. Собственици на неюридическото лице са Марчела- 90 –Златко Марчев и „Ата- строй”.

Строителната фирма „АБ” и „Ата строй” са собственици на „АБ- Строй”. Негов управляващ е Тенчо Пасков. Основната дейност и на „АБ- строй” и „Маджарово път” е строителство на автомагистрали, пътища и самолетни писти.

Коментари