С подписка искат асфалт на ул. „Дунав”

Кал и дупки газят хората до ДГ „8 март”. Няма пари за асфалт, ще търсим временна мярка, казаха от общината

Хасково

от Милена Лавчева 663 прегледа 0

Подписка с искане да се асфалтира ул. „Дунав” покрай детска градина „8 март” в кв. „Любен Каравелов” започнаха хасковлии, живеещи в района под „Мадара” Подписката е подкрепена и от родителите, които водят децата си в градината. Улицата, за която става въпрос, е продължение на „Дунав”, като пресечка на ул. „Стара планина” в посока кв. „Бадема”.

Отсечката е потънала в кал и огромни дупки и камънаци, които трудно се преодоляват дори с автомобил. За да стигнат до детската градина, родителите и децата им се налага да газят в калта два пъти на ден. Същите трудности се налага да търпят и живеещите наоколо хора, които за да отидат на работа или да се върнат, трябва да минат от там. Особено опасно е вечер. Улицата в тази си част е неосветена и човек може да попадне в някоя дупка или да се спъне в стърчащите камъни. Преди две години старото управление на община Хасково започна да облагородява района на калната и разбита улица, като изгради паркинг за колите на живеещите в близките блоковете, но не успя да го асфалтира. Също така оформи и паркинг покрай детската градина за колите на родителите. Идеята бе да се продължи улицата.  Вчера за един час бяха събрани над 40 подписа на граждани с искане за оправяне на улицата.

Подписката ще бъде внесена в общината. Знаем за този проект на предишната управа на града, но за него трябват много пари, казаха от община Хасково. Няма осигурени средства, с които да се направи този грандиозен ремонт, който предвиждаше да се свържат двата квартала „Любен Каравелов” и „Бадема”, добавиха от там. Ще се търси вариант за някаква временна мярка за този участък, увериха от общината. От два дни е отворена офертата на община Хасково за чакълиране на неравната пътна настилка по селата и в новите квартали на Хасково (вилните зони). Тя е за 200 хиляди лева. Възможно е на по-късен етап да се включи и подравняването с чакъл и на ул. „Дунав” до детската градина, коментираха от общинската администрация. От там също допълниха, че не е удачно да се асфалтират улиците във вилните зони на града, тъй като там все още няма канализация.

Коментари