С факли и дим си тръгнаха абитуриентите от Царската

Най-добрият хандбалист Петко Петков ще учи в Дания или Германия

Хасково

от Михаил Михайлов 1637 прегледа 0

С факли и зелен дим си тръгнаха абитуриентите от Царската гимназия в Хасково. Те напръскаха с шампанско и вода, ученици от по-долните класове за изпроводяк. 115 зрелостници от 5 паралелки завършиха образованието си в ПГДС "Цар Иван Асен II" днес.

Директорът на Царската гимназия Мариела Златева поведе кръшно тракийско хоро и пожела успех в живота и следването на своите вече бивши възпитаници. Сред тях изпъкваше двуметровия хадбален суперталант Петко Петков. Той завърши с 12 а клас с специалност "Системно програмиране". Петков направи отличен сезон и в хандбала за отборът на Чардафон Габрово в А група мъже, а с юношите на Асти-91 Хасково спечели вицешампионската титла на страната при юношите до 19 години, преди седмица в Хасково.

Тогава възпитаникът на ПГДС спечели и приза за най-полезен играч на турнира. Петков сподели за "Хасковска Марица", че желае да продължи образованието си в Дания или Германия, защото там имат силни първенства по хандбал и той се надява да си намери клуб, в който да играе.

Балът на завършващите средно образования в Царската е на 23 май в хотел "Европа".

Зрелостниците се включиха за първи път и в благотворителната кампания на фондация Bcause и събраха 1220 лева за фонда за лечение на деца с множество заболявания.

Коментари