Ровят фирма на Стаматов за фиктивни прегледи

Съдействаме на ИААА, проверката ще покаже има ли нарушения и чии са, коментира бизнесменът

Хасково

от Цанка Семерджиева 969 прегледа 0

Ровят фирма на Стаматов за фиктивни прегледи

Схема за фиктивно минаване на камиони през годишен технически преглед е била засечена от Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация”. Проследените камиони са на хасковска фирма „Монолит транспорт”, която е на бизнесмена и бивш депутат Иван Стаматов. Пунктът също е в Хасково.

Според инспекторите камиони минали техническия преглед без реално да са влизали в пункта. Дори се намирали извън територията на страната. В продължение на месеци от ИААА са следили камерите в пункта и тахографите на камионите.Предстоят глоби и затваряне на пункта. Ще бъде сезирана и прокуратурата за документна измама, казаха от там.

Нека да приключи проверката и ще се види дали е така, коментира Иван Стаматов. Ние също правим вътрешна проверка. Ако се докаже, че хора от фирмата са правили нарушения, ще бъдат взети съответните мерки. Ако обаче, че окаже че няма, какво ще се случи. От фирмата зависят 250- 300 семейства, каза още той.

Във вторник си бях в Хасково, тогава разбрах за проверката. Съдействаме на инспекторите. Поискаха тахографите на камионите. Не знам кой е проверяваният пункт, каза още Стаматов.

В репортаж на Nova бе показан затворен пункт за годишни технически прегледи в Хасково, чиито камери били следени. По време на проверката представителите на ИААА са били придружени от столичен екип на телевизията, а пунктът бил затворен поради заболяване на персонала./Марица

Коментари