Роми бият Иван Костов - посегнал на ученичка

Седмокласничката не можела да разкаже никакви подробности за посегателството

Крими

от Екип Марица 1562 прегледа 0

Роми бият Иван Костов - посегнал на ученичка

Роми скочиха на учител от основно училище „Даскал Димитри“ в Кюстендил. Скандалът станал в началото на тази седмица, след като седмокласничка обвинила преподавателя си по физическо възпитание Иван Костов, че я опипвал, съобщава "Телеграф".

„Колегата е с дълъг стаж и се слави с добро име. Няма как той да е посегнал на момичето. Явно се търси скандал или уволнението на директорката на учебното заведение“, коментираха преподаватели от школото, пожелали анонимност.

За разговор в училището била поканена майката на седмокласничката. На срещата са присъствали родител, преподавателят, момичето и психолог. Ако имаше подобен проблем, майката щеше да е информирана досега.

Самото момиче дори не си е спомнило колко пъти е било докосвано и къде от учителя. До този момент беше пусната единствено анонимна жалба в РУО“, коментираха учители от основното училище.

Извършен е и преглед на камерите в учебното заведение, които установили, че девойката дори не е доближавана от учителя си по физическо възпитание, твърдят възмутените преподаватели.

Охраната в учебното заведение не успяла да озапти преди три дни група разгневени роми, сред които бащата на девойката, проникнали в учебното заведение с мотива, че имат среща с директорката.

Причакали преподавателя и започнали да го налагат. На мястото на нападението била учителка, която веднага подала сигнал в полицията. Двама от нападателите били задържани.

"Доколкото знаем, самото момиче си е вдигнало блузата, за да си показва плочките на корема на колегата", твърдят учители.

„Всичко това се прави с цел уронване престижа на училището и отстраняването на директорката. Иван Костов си е извадил медицинско и най-вероятно ще заведе дело срещу нападателите си. Жалкото е, че по такъв начин се съсипва името на един човек, който е и известен общественик“, коментираха още учители от основно училище „Даскал Димитри“.

В момента Иван Костов е в болничен и се възстановява след нападението си. Проведени са и редица срещи с психолог с момичето и нейните съученици. /Марица.бг

Коментари