Родилка, убила бебето си, жали 2 г. решетки

Хасково

от Делян Аврамов 3914 прегледа 0

Родилка, убила бебето си, жали 2 г. решетки

Получилата 2 г. затвор майка за убийството на новороденото си бебе Невена Тенева не е доволна от наказанието си. Жалбата й вече е внесена до Хасковския окръжен съд, потвърди днес служебният адвокат на 34-годишната жена Валентина Кунева. Според защитата, наказанието на Тенева е несправедливо и присъдата е висока.
Невена от село Сталево получи 24 месеца решетки от Димитровградския районен съд на 12-и миналия месец. Делото се гледа по съкратеното производство. Майката призна изцяло фактите в обвинителния акт. По този начин Темида не може да наложи максималната предвидена санкция, която в случая е до 3 г. решетки.
Прокуратурата поиска 16 месеца условно с 4-годишен изпитателен срок и година пробация, защото Невена съдействала на разследването, признала си всичко, не била осъждана и имала още 2 деца. 
Служебният защитник на Тенева - адвокат Валентина Кунева, пледира за 3 месеца условно с изпитателен срок от 3 г.
Смразяващият кръвта случай бе разкрит в нощта на 27 януари м.г. Тогава пред къщурката на улица "Райко Даскалов" №7 в Сталево, където живее Невена, се изсипаха 3 полицейски коли от районното управление и мобилната криминална лаборатория от хасковската областна дирекция на МВР.
До служителите на реда бе подаден сигнал със съмнение, че майката на две момченца е родила за трети път и е убила бебето си. Първоначално Невена отричала изобщо да е раждала. На път към Хасково за медицински преглед тя направила шокиращи признания. Родила момиченце в стаята, където са спели другите й две деца. Изнесла голото бебе на студа. Щом кърмачето починало, телцето му било сложено в чувал от родителката му. Жената захвърлила вързопа зад къщата си без дори да си даде труда да го погребе. 
Живите дечица на Тенева са настанени в приемно семейство от година и 11 месеца./Марица

Коментари