Разпитаха кмета на Ябълково за крадени трактори

Не бях арестуван, а съдействах на полицията в Стара Загора, обясни селският управник

Регион

от Екип Марица 489 прегледа 0

Разпитаха кмета на Ябълково за крадени трактори

Кметът на димитровградското село Ябълково Костадин Атанасов бил разпитван по разследване за кражба на трактори в Стара Загора.
"Не бях арестуван, просто съдействах на полицията за около едно денонощие", коментира пред "Хасковска Марица" Атанасов. Той потвърди, че на паркинг "Могилата" наистина имало трактор, предаден на полицията. "Селскостопанската машина бе пазарена за 10 000 паунда от фирмата на сина ми. Тракторът беше с английски номера и се оказа краден. Цялата сума не бе преведена на продавачите, бе платена само символично капаро", уточни кметът. Той допълни, че с негово съдействие били открити още един по-малък трактор и микробус с препарати за растителна защита, също предадени на разследващите. "Става въпрос за мащабна операция на МВР, проведена в Стара Загора, Ямбол и Хасково. Полицията задържа крадците на селскостопанска техника и пестициди, които впоследствие продавали на фермери. Извършителите са от Стара Загора", каза управникът на димитровградското село.
Костадин Атанасов спечели като независим кандидат частичните избори за кмет в селото миналата година. От ГЕРБ оспориха вота и твърдяха, че той е купувал гласове. По-късно и Административен съд - Хасково, и Върховният административен съд оставиха Атанасов на поста, който се яви на вота като независим кандидат./Марица

Коментари