Пътеводител с 55 обекта показваме на „Ваканция 2019”

Хасково

от Екип Марица 32 прегледа 0

Общините Хасково, Свиленград, Ивайловград и Минерални бани ще участват заедно на „Ваканция 2019” , те ще разположат изложбените си щандове върху обща площ от 36 кв.м, съобщиха от Туристическия информационен център.

Изложението се провежда от 14-16 февруари, а основната цел на участието е популяризиране на туристическия потенциал на община Хасково, привличане на туристи в региона, създаване на нови ползотворни контакти с представители на туристическия бранш и обмяна на опит с колеги от други общини.

Съчетанието от специфичните и характерни за всяка една община туристически дадености правят общия регионален туристически продукт много по-атрактивен, разнообразен и подходящ за създаване на интересни туристически маршрути в региона. По тези земи, между Изтока и Запада, се преплитат културата, религиите и бита на Азия и Европа от дълбока древност до наши дни. Многообразното и богато културно наследство може да се съчетае с уникалните лечебни минерални извори, с красотата на Източни Родопи и с възможност за дегустация на хубави вина от утвърдени местни сортове грозде.

И тази година, всяка една от общините е предвидила нещо ново и интересно с което да изненада и привлече вниманието на посетителите. Община Хасково ще се представи с нова, специално изработена за изложението рекламна брошура, в която наред с представянето на туристическите обекти и събития, е включена и информация за местата за настаняване и заведенията за хранене в град Хасково.

За пръв път на това изложение ще бъде представена и картата-пътеводител „Опознай Родния край – Хасково“, в която са включени 55 обекта от областта.

През дните на „Ваканция 2019“, общините от Хасковска област ще имат възможност да поканят представители на туристическия бизнес за участие в опознавателен инфо-тур за туроператори и блогъри, който се предвижда през април. Партньор в инициативата е и община Кърджали.

Коментари