Прост народ, удобен избирател

Коментари

от Цанка Семерджиева 177 прегледа 0

Прост народ, удобен избирател

Земята е плоска за 8 на сто от българите, други 11 % нямат идея каква е, показа проучване от преди дни. Резултатите не са за смях, за рев са, защото нацията ни тотално изпростява.

Недоверието в науката е откровена простотия. Вероятно такива умници, които вместо учебници и енциклопедии, четат фалшивите новини и безумни сензации в съмнителни сайтове, върнаха в Европа ликвидирани заболявания като морбили. Антиваксърите, които се нахъсват в сайтове за мамчета, вероятно са същите онези, които вместо да потърсят джипито си при проблем, сядат на компа и почват да пишат и приемат компетентни до лудост съвети как се лекува шарка(виж тук).

Не знам как оцеляват децата на подобни родители, но представяте ли си какви майки ще станат те самите? А представяте ли си, че утре такива хора ще напълнят администрации, училища... Кво им пречи, у нас и магаре да вкараш в университета ще завърши даже две магистратури, щом си плаща. А от прост човек с диплома по- нахакан няма.

Обаче най- опасното е, че тези хора са гласоподаватели и заедно с онези от махалите, на които отдавна им туриха юздите с беднотия, са страшна сила. Те са перфектният избирател- тъп, необразован, ограничен, лесно манипулируем, който не изисква, а чака за получи пост или парче от пая. Неука сила, която утре ще ни затрие като народ и култура, защото ако искате да знаете за нея математиката, например, „е само начин на мислене. Никой не е влязъл в болница, защото не може да изчисли дроб или синус. Но ако не обърне внимание на собствените си дробове или синуси неминуемо стига до болница. И никакви формули за съкратено умножение не могат да му помогнат.“ (пак там)

Какво ще кажете за това, а? Дали децата на този гении от дамските форуми ще си губят времето с математика, физика и литература или ще си купят диплома за каквото си харесат?

Прост народ, удобен избирател

Прост народ, удобен избирател

Коментари