Прокурорски протест по оправдателна присъда за подкуп

Хасково

от Делян Аврамов 2732 прегледа 0

Прокурорски протест по оправдателна присъда за подкуп

Окръжна прокуратура-Хасково ще внесе протест по постановената от Окръжен съд-Хасково оправдателна присъда на бившия вече инспектор от РД "Автомобилна администрация" Петър Василев. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Както вече първи писахме днес (виж тук), свиленградчанинът бе оправдан, че е поискал и взел 20 евро рушвет от турски тираджия.

От държавното обвинение смятат, че по делото са събрани достатъчно доказателства за виновността на Василев заради което в законния срок ще внесе протест чрез Окръжен съд-Хасково в Апелативен съд-Пловдив срещу постановената оправдателната присъда.  

"По делото е установено, че на 30 май 2015 г. свиленградчанинът, който бил инспектор в Регионална дирекция "Автомобилна администрация"-Хасково,  извършвал проверки на  магистрала "Марица" близо до Свиленград. Той спрял турски камион и от шофьора му поискал и приел дар от 20 евро, за да не му извърши проверка.  На 31 май 2015 г. водачът публикувал заснет видеоклип под заглавието "Рушвет по пътя на завръщането" в общодостъпен сайт в интернет, където имал регистриран профил./Марица

 

Коментари