Пребиха до смърт жена във Войводово

Регион

от Цанка Семерджиева 440 прегледа 0

Пребиха до смърт жена във Войводово

Възрастна жена бе открита пребита до смърт в дома си в хасковското с. Войводово. Полицията разпита децата на починатала- син и дъщеря, които според хора от селото имат спихични проблеми.

Възрастната жена е била удряна с юмруци и ритници. Полицията извикал синът, който е заподозрян за убийството. Мъжът е психично заболяване, за което е бил лекуван в болница. В момента той е в хасковската психиатрия. Заподозряна по случая е и дъщерята на убитата, която по- рано днес също бе отведена.

71-годишната Златка Христозова живеела с децата си Аню и Женя в къщата си в селото. Според съселяните й, тя е била малтретирана от години, но не искала да се жалва на властите. Те също не са сигнализирали за тормоза. Те разказаха още, че от къщата често сеа чували викове крясъци.Някои от родните им неу контактували със семейството.

По случая за назначени експертизи. Лошото е, че такива случаи зачестяват. Тъй като държавата не е способна да полага адекватни грижи за психично болните, близките им се спасяват както могат. коментираха жители на селото. Много са родетилите, които въпреки рисковете предпочитат да държат болните си близки у дома, вместо да ги оставят в социални заведения, където е известно, че грижите са неадекватни, допълват още те.