Пращат Кобрата на курс срещу сексуален тормоз

Спорт

от Екип Марица 24 прегледа 0

Пращат Кобрата на курс срещу сексуален тормоз

Българският боксьор Кубрат Пулев ще трябва да посети обучителна програма във връзка със сексуалния тормоз и специален курс за превенция на сексуалните посегателства над жените в медийната сефера и да заплати 2500 долара глоба преди следващото заседание на Спортната комисия на щата Калифорния, което ще бъде на 22 юли. Ако изпълни тези изисквания, още тогава боксовият му лиценз може да бъде възстановен. Както е известно комисията отне лиценза на Кобрата за територията на Северна Америка за срок от 6 месеца, считано от датата на провинението, заради целувката му към репортерката Дженифър Равало след мача с Богдан Дину на 23 март.


Двете програми предстоят да бъдат одобрени от комисията в следващите 14 дни. Те трябва да се проведат в САЩ, а Пулев трябва да ги завърши в следващите 45 дни. Това значи, че Пулев ще прекара доста време отвъд океана.

Дженифър Равало и нейния адвокат Глория Олред бяха категорични, че не искат пари, а желаят Кобрата да бъде наказан именно по начин, който би го лишил от възможността да се занимава с това, което най-много обича. На този етап Олред не е завеждала граждански иск срещу Пулев и пред камерата на NOVA обясни, че нямат намерение да търсят финансово обезщетение. Тези изявления обаче не изключват възможността за в бъдеще ситуацията да се промени.

Коментари