Пореден жест на Зума

Футболната легенда Христо Бонев помага на Росен Бонев за операция

Спорт

от Екип Марица 584 прегледа 0

Пореден жест на Зума

Веселин ТОНЕВ

ПЛОВДИВ

Веселин ТОНЕВ

Само три дни след успешна операция на белите дробове, президентът на симеоновградската борба Росен Бонев се завърна в залата. Общинският съветник от Симеоновград се захвана да помага по организацията на предстоящите народни борби в Свирково.

На проблема в гърдите на Росен Бонев се натъкват лекарите, които му правят обстоен медицински преглед, преди участието му на световното първенство по борба за ветерани в Пловдив. Там симеоновградчанинът участва в категория над 100 кг и остана седми в класирането. Снимката му обаче е разчетена като лошо петно в белия дроб.

“За седмица прочетох всичко за подобен род заболявания. Нищо чудно да имам петно, та аз съм работил с години в ТЕЦ-овете край Гълъбово, обяснява Бонев пред “Хасковска Марица”.

Веднага следва спешно обаждане до неговия личен приятел Христо Бонев – Зума. Почетният президент на Локомотив (Пд) се връща от лагера на своите в Цигов чарк и го свързва с проф. д-р Учиков – светило в гръдната хирургия.

Росен Бонев минава на обстойни прегледи в Университетската болница “Свети Георги” и тези дни бе опериран. Интервенцията, която претърпя националът на ветераните, завършва успешно и спортен общественик №1 в Симеоновград е вдигнат на крака.

Росен вчера се обади в редакцията на хасковския ежедневник, за да изкаже своите похвали към пловдивската легенда на футбола Христо Бонев и на целия лекарски екип на д-р Учиков.

“Тези хора спасяват животи всеки ден. Ръцете им са златни. Не могат да се намерят думи в такъв момент. Имам чувството, че живея нов живот", споделя още Росен Бонев.

Коментари