Поп-рок фестивал в Хасково през август

култура

от Цанка Семерджиева 195 прегледа 0

Поп-рок фестивал в Хасково през август

 

 

През горещия август т.г. Хасково ще е домакин  на поп-рок фестивал. Това ще е първата младежка музикална инициатива, като идеята е тя да се превърне в традиция.

Младежки поп-рок фестивал Хасково е идея  на рокаджиите от  “Хангар 42” , която се зародила в началото на м.г.  Участието на групата в организацията на фестивала “Хасково Рок” 2018 и 2019, и успешната благотворителна кауза в подкрепа на млади и талантливи деца, е достатъчно добър пример и стимул, казват те.

Поп-рок ф естивалът ще е с конкурсен характер. Той ще е част от културната програма на град Хасково и цели да популяризира млади таланти и изпълнители, както  и авторската песен.

Чрез универсалния език на музиката да създаде онази неповторима атмосфера на творческа изява на младите хора, която да ги стимулира за активно участие в създаването на специфичен музикален продукт. Вярваме, че общуването на изпълнителите и групите не само помежду им, но и с популярни изпълнители от цялата страна, ще бъде особено ползотворно за тяхното бъдещо развитие, казват момчетата от „Хангар 42”.