Почват кръговото до "Язаки" през есента

Регион

от Делян Аврамов 214 прегледа 0

Почват кръговото до "Язаки" през есента

Строежът на кръговото движение по пътя между Димитровград и Хасково ще започне след края на летния сезон. Това съобщи кметът Иво Димов. 

"Процедурата по оформянето на цялата документация приключи. Национален експертен съвет вече одобри проекта. Строителното разрешение е издадено. След приключването на летния туристически сезон и намаляването на трафика от и за Гърция ще започнат строително-ремонтните дейности", коментира Димов. Той допълни, че. срокът за изпълнение е 3 месеца. "След реализирането на този проект ще се улесни достъпа до производствените мощности в района. Ще се намали и риска от тежки катастрофи" допълни кметът на Димитровград.

През октомври м.г. правителството одобри финансирането на кръгово кръстовище на републикански път 1-5 Димитровград – Хасково. Парите са от бюджета на Министерството на икономиката и Агенция "Пътна инфраструктура“. Изграждането се прави за да се улесни достъп до новата индустриална зона, а също и  за да се облекчи движението. Инфраструктурата ще бъде собственост на Агенция "Пътна инфраструктура“ и ще се ползва от всички преминаващи, в това число и от предприятията в района, техните служители, доставчици и клиенти.

Изграждането на предвидената инфраструктура ще способства за увеличаване на темпа на развитие на производствената дейност и в съседните индустриални имоти в общините Димитровград и Хасково./Марица