Отслабване през пролетта без нарушаване на здравето

здраве

от Екип Марица 31 прегледа 0

Отслабване през пролетта без нарушаване на здравето

За поддържане правилната дейност на имунната система диетолозите съветват постепенно да се съкрати употребата на мазнини, които по принцип са тежка храна за организма. Трябва да се намалят и хранителните продукти под форма на полуфабрикати иконсерви. Практиката показва, че през студените сезони те се употребяват в значително по-големи количества.


Бифидо-и лактобактериите, съдържащи се в киселомлечните продукти, няма да позволят на имунната система да „заспи”, но трябва да се избират нискомасленни млека, по възможност без нишестета и други консерванти в тях.


Консумирайте много пресни зеленчуци иплодове, изделия от цели зърна. Включете значими количества моркови, цвекло, зеле,ябълки. Постоянно, но в малки количества, яжте сурови орехи и слънчогледови семки.

Ефективно средство за укрепване на вашата имунна система е витамин С. Трябва ви значимо количество, но го приемайте от храни:цитрусови плодове, зеле, спанак, броколи, коприва, лапад, чай от шипка.

В пролетния период значима роля за безболезнен преход към топлия сезон играят двата микроелемента: цинк и селен. Главни източници на цинк са: - говеждото месо, бобовите, семките от тиква и др. Морските продукти, слънчогледовите семки и каши от цели зърна ще ви осигурят селен.


Ако искате да спазвате диета за отслабване, ще трябва да ограничите, за да не кажем да забравите: хляба, алкохола, газираните напитки, шоколада, мармаладите и много още сладки и калорични храни; много солената храна, маринованите продукти; силнитеподправки.


Не се лишавайте от картофи (печени), риба, гъби, растително масло, малко орехи. Диетата си е диета, но организмът трябва да поема балансирана храна. В противен случай ще ви смаже пролетната умора, когато пролетта напредне още малко, а и трудно ще понесете после летните горещини.

В никакъв случай не забравяйте да пиете достатъчно вода.

Много хора през пролетта започват да пият препарати за отслабване. Това не е препоръчително. По-добре е да се храните с по-леки храни, да увеличите движението и да съхраните здравето си.

Коментари