Отнеха 4 деца от семейство след смъртта на братчето им

Регион

от Екип Марица 126 прегледа 0

Отнеха 4 деца от семейство след смъртта на братчето им

Останалите 4 живи деца на семейството с починалото 15-дневно бебе в Харманли ще бъдат отнети и предадени на приемни семейства. Това е решението на социалните служби. Координационният съвет по случая бил свикан в понеделник.
Това е третият случай на починало дете в това семейство. Те имат общо 12 деца. Последният случай на смърт преди сегашния е от 2012-а година. Тогава семейството е живеело в симеоновградското село Константиново. Починалото дете е било на 5 месеца. Според експертизата то е било болно и недохранено.


Тогава социалните отнеха останалите 5 деца на семейството и ги предадоха на вуйна им. По-късно те били вписани в регистъра за осиновяване. Семейството така и не ги взело обратно.
Междувременно са се родили нови 5 деца. През 2016 г. семейството фамилията се преселила в Харманли. Тогава социалните получили сигнал, че едно от децата - 1-месечно бебе, не наддава. Тогава социалните започнали наблюдение. Година по-късно анализът показал, че всичко е наред и семейството се грижи добре за децата си.


Тази година, обаче, на 2 ноември 15-дневното бебе починало в болницата. "То беше докарано в критично състояние. Момченцето беше прието по спешност в критично състояние в Отделението за новородени и недоносени деца в МБАЛ-Хасково. Имаше хипотермия и сепсис. Причината за смъртта е белодробна инфекция", коментираха запознати със случая лекари.

Коментари