От 300 свободни места, само 5 за началници

Хасково

от Цанка Семерджиева 118 прегледа 0

От 300 свободни места, само 5 за началници

От над 300 свободни места, обявени в хасковското бюро по турда, без сезонните, само 5 са за началници и едва 14 са за висшисти. Това показва седмичната справка. На практика хората с висок образователен ценз в момента имат по- малки шансове да намерат желаната работа.

Търсят се управител на комплекс, 2- ма заместник-управители, които да владеят ангилйски език и да имат 3-годишен управленски опит. Ако имате стаж, диплома за икономическо образование и поне 1 г. опит, може да кандидатствате за началник на гараж или на автоморга. Шанс за висшисти са още обявените позиции за диспечер, счетоводител и технически секретар.

Обявените работни места за висшисти в специализираните сайтове са много повече отколкото в бюрото по труда, но и там преобладават тези за хора със средно образование.

На трудовата борса се търсят още 120 сезонни работници за полето. Останалите вакантни позиции са от всички сектори и са незаети от доста време, защото няма кандидати. Регистрината безработица в региона е най- ниската от години насам, движи се около 6 на сто.

Коментари


Как няма безработицата да е ниска, след като половината от трудоспособното население се изнесе в чужбина.