Осем арестувани и 7 ранени полицаи след мелето в Колодрума

Крими

от Юлиян Ангелов 1703 прегледа 1

Осем арестувани и 7 ранени полицаи след мелето в Колодрума

„Осем души за задържани след сбиването снощи в зала Колодрум. Сигналът е получен около 23.30 ч. Конфликтът е преустановен с намесата на Специализирани полицейски сили. По първоначални данни, участниците са фенове на ЦСКА и Локомотив Пд. По случая работят служители на Пето РПУ“, съобщават от полицията.

7 полицаи са леко ранени след мелето в зала Колодрума. Това съобщи директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков. Всички са прегледани в болница и изписани за домашно лечение. Един от униформените е напръскан със спрей от член на агитките.

Задържани са 8 души. В момента се изяснява кой и защо е започнал мелето. По първоначални данни се касае за емоционално приемане на резултатите от двубоя.

Пряк сблъсък между двете агитки в залата не е имало благодарение на бързата и адекватна реакция на полиция и охранители. В залата феновете са се замеряли с предмети и са хвърляли бомбички.

Първоначалните усилия на охранителите са били насочени към извеждането на майките с деца от публиката и недопускането на физически контакт между феновете от двата лагера. Агинтаката на ЦСКА, която е наброявала около 230 човека е била овладяна и изведена от залата.

В момента се гледат записи от камери и се разпитват свидетели на случилото се./Traficnews