Оправдаха инспектор от ДАИ по дело за рушвет

Хасково

от Делян Аврамов 5771 прегледа 0

Оправдаха инспектор от ДАИ по дело за рушвет

Обвиненият за поискан рушвет от 20 евро свиленградски инспектор от РД "Автомобилна администрация" Петър Василев бе оправдан от Хасковския окръжен съд.
Според прокуратурата на 30 май по-миналата година Василев бил заснет от турски шофьор как иска и взима от кабината на камиона посочената сума. Ден по-късно водачът публикувал заснетото под заглавието "Рушвет по пътя на завръщането" в интернет. 
По време на разследването бе изготвена експертиза, бяха разпитани на свидетели, имаше направени са огледи на веществени доказателства и други. В хода на досъдебното производство и по време на процеса Петър Василев не се призна за виновен. В момента той е безработен. 
Ден преди гръмването на скандала през 2015 Петър Василев и още няколко негови колеги бил преместен от Хасково в Стара Загора. Свиленградчанинът бил назначен през октомври 2014-а без конкурс.

В становището на Темида е посочено, че има нарушения на службата от страна на инспектора, който не е отразил своевременно проверката в ежедневния си отчет. "Тези нарушения на службата не съставляват престъпление", се отбелязва в оправдателната присъда. Тя може да бъде протестирана от окръжната прокуратура в 15-дневен срок пред апелативните магистрати в Пловдив./Марица

Коментари