Общинска, спите ли? Кой ще глоби тези шофьори? ВИДЕО

Хасково

от Цанка Семерджиева 542 прегледа 0

Шофьори се движат с колите безобразно и паркират където им падне, а няма кой да ги спре.

Коли продължават да се движат по тротоара на ул. „Банска” за по- пряко. Той е превърнат в двупосочно улично платно. За масовото нарушение съобщихме в средата на декември, когато наш екип засне как колите се движат по тротоара, а две седмици по- късно нищо не се е променило. Те продължават да минават от там.

Нарушителите са родители, които водят и прибират малчуганите си в Детската градина по изкуствата. Карат по тротоара и на отиване, и на връщане, сигнализират читатели. Ситуацията е особено опасна около 17 часа, когато вече е тъмно, а колите и хората по улиците много.

Тези дни отново заснехме нагли нарушители, като в една от колите, малкото дете се возеше на предната седалка, седнало в майка си, без дори да има колан (виж видеото). Не знам що за родител показва на малко дете, че мястото на колата е на тротоара, но някой трябва да ги спре, коментират хората от къщите наоколо.

Заснехме и шофьор, който безпардонно бе качил джипа си на тротоара, при това на автобусна спирка на пл. „Спартак”. Заради друг, паркирал също до спирката, автобусът спря далече от нея, което създава опасност за движението и пътниците. На въпросната спирка имаше 4 коли в нарушение.

Подобни абсурди зачестяват и стават все по- нагли, защото никой не глобява из града, коментират читатели.

Коментари