Общината финансира проекти за по-добра среда

Минимум 1000 лв. могат да получат граждани за създаване на зелени площи, детски и кучешки площадки

Хасково

от Цанка Семерджиева 66 прегледа 0

Добри Беливанов и Надежда Иванова

1000 лв. е минималната стойност, която може да получи един проект на граждани са облагородяване на пространствата около жилищните сгради. Парите за от общинския бюджет, в който са заложени 200 000 лв. за малки граждански проекти за по- добра среда в града и селата от общината, съобщи кметът Добри Беливанов.

На конкурсен принцип, ще се финансират дейности за създаване или възстановяване на зелени площи, кътове за отдих, детски площадки, обособени пространства за кучета, допълни той.

Терените трябва да са общинска собственост, растителността ще се предоставя безвъзмездно от общинския разсадник.

Проектите ще се подават до 31 май, до края на юни ще бъдат одобрени, а трябва да бъдат изпълнени в календарната година, обясни Надежда Иванова, началник на отдела за европейски проекти в общината. Условията могат да се видят на сайта на общината. Ще даваме методически указания и ще помагаме за проектите, допълни тя.

Да кандидатстват могат сдружения за етажна собственост. Тези, които подават документите, трябва да нямат задължения към общината. Надяваме се на активност от страна на гражданите. 100 са санираните сгради в града, много се и облагородените пространства. Проектът „Граждански инициативи Хасково 2019“ дава възможност те да се увеличат, каза още от общината.

Коментари